Zorgaanbod

Partnerorganisaties welzijnswerk

De partnerorganisaties binnen het welzijnswerk zijn experts op het terrein. Ze zijn belangrijk om een aanbod aan informatie en hulp- en dienstverlening voor burgers te realiseren, en spelen vaak ook een adviserende rol ten aanzien van het beleid. Partnerorganisaties ontvangen een subsidie om hun opdrachten te realiseren. De samenwerking met de partnerorganisaties wordt geregeld in overeenkomsten en jaarplannen.

Huidige partnerorganisaties

  • Home Fabiola

    Vakantiehuis Fabiola is een (jeugd)vakantiecentrum in Maasmechelen met bijzondere aandacht voor personen met een beperking en/of chronische ziekte. Alle infrastructuur en faciliteiten zijn er toegankelijk voor personen met een beperking. Naast de eigenlijke doelgroep, kinderen en jongeren tot en met 25 jaar, zijn ook andere groepen welkom, zoals scholen, familiegroepen of volwassenen met een beperking. Het initiatief gaat uit van de vzw Nationaal Werk voor het Gehandicapte Kind.

  • Payoke

    Payoke is een vzw die strijdt tegen de handel in en uitbuiting van mensen. Payoke biedt gespecialiseerde opvang en begeleiding voor alle slachtoffers van mensenhandel, zet zich in om hun rechten te laten gelden en bestrijdt alle vormen van mensenhandel. 
    Slachtoffers van mensenhandel zijn vrouwen, mannen en kinderen die worden geworven om uitgebuit te worden in de prostitutie, op economisch vlak, in de bedelarij of orgaanhandel, of die worden gedwongen om criminele feiten te plegen.

  • Rondpunt

    Rondpunt ijvert voor een goede opvang en ondersteuning van alle betrokkenen bij een verkeersongeval. Betrokkenen bij een verkeersongeval kunnen bij Rondpunt terecht voor informatie over hun traject na het ongeval. Door hun ervaringen bouwt Rondpunt expertise en kennis op die ze delen met professionals die in aanraking komen met betrokkenen bij een verkeersongeval en beleidsmakers die invloed hebben op het traject na een verkeersongeval. Zo geeft Rondpunt een stem aan al diegenen die door een verkeersongeval werden geraakt.

  • Sociaal.Net

    Sociaal.Net is een online platform dat artikels, opinies, verhalen en columns publiceert voor sociale professionals uit het ruime veld van welzijn en gezondheid. Sociaal.Net is onafhankelijk en wordt aangestuurd door een autonome redactie. Sociaal.Net heeft oog voor het perspectief van gebruikers en de samenleving en kijkt over grenzen van sectoren, disciplines en belangen heen.

  • Het Dolfijntje

    Het Dolfijntje is een werkgroep van de Vereniging voor Infantiele Encefalopathie (IE) en Hersenverlamming vzw. Hun therapeutische zwembad in Willebroek richt zich op mensen met een handicap, maar staat ook open voor zorgbehoevende ouderen en chronisch zieken. Zowel leerlingen uit het buitengewoon onderwijs als individuele cliënten maken er gebruik van. Samen met ouders en/of cliënten wordt een op maat gemaakt programma opgesteld. Ze worden begeleid door vaste medewerkers, met als doel de ontwikkelingsmogelijkheden zo goed mogelijk te stimuleren.

  • Moderator vzw – Forum voor herstelrecht en bemiddeling 

    Bemiddeling betekent dat dader en slachtoffer met behulp van een neutrale persoon (de bemiddelaar) een dialoog (rechtstreeks of onrechtstreeks) aangaan over het misdrijf. De bemiddeling zelf is vrijwillig en gratis. Moderator vzw biedt die vorm van hulpverlening aan.

  • Fara vzw

    Fara vzw is een luister- en informatiepunt rond zwangerschapskeuzes en begeleidt vrouwen, tieners, koppels en hun omgeving die tijdens hun zwangerschap met een moeilijke beslissing geconfronteerd worden. Fara vzw ondersteunt ook professionals die met die doelgroepen in contact komen door vorming en intervisie aan te bieden. Daarnaast tracht Fara vzw een stem te zijn in het maatschappelijk debat, door het brede publiek te informeren en te sensibiliseren om de moeilijke thema’s rond zwangerschapskeuzes bespreekbaar te maken.

Sector(en)
Welzijnsvoorzieningen